Over DDT

Dominique

Dominique voelt zich als een vis in het water wanneer ze mag creëren. Als jongste van een gezin van vier kinderen is ze het creatief buitenbeentje van de familie. Haar hele leven is een aaneenschakeling van gedurfde initiatieven en projecten waarin ze haar ei kwijt kan. Toegepaste kunsten vormen de rode draad in haar levenstraject.

Een artistieke opleiding genoot Dominique in het Sint-Lukasinstituut in Brussel. Na enkele jobs als decormaker in onder meer het B.K.T (Brussels Kamertoneel) en de KVS dook ze de muziekwereld in. In de jaren negentig baatte ze een concert/fuifzaal uit. En toen was het tijd voor iets helemaal anders, het leven is te kort en haar interesseveld te breed om te schakelen naar de routinemodus.

Kort daarop werd ’t Uurke geboren, een stijlvolle juwelierswinkel hartje Merchtem. 18 jaar lang stond Dominique er aan het roer en koos ze zorgvuldig collecties uit van Belgische juwelenontwerpers. Het adres werd al gauw een referentie en klanten konden er steeds terecht voor dienstverlening op maat. Dominique kreeg er de kans om zich te verdiepen in het divers palet van materialen, stijlen, ontwerpen, technieken en andere geheimen van deze ambacht.

Eigen juweellijn

De drang om haar eigen juweellijn te ontwerpen werd steeds krachtiger. De winkel werd overgenomen en Dominique begon aan een opleiding als goudsmid. En dat bleek een uitstekende keuze, het resultaat ervan zie je op deze website.

Haar volledig handgemaakte ontwerpen kan je vooral omschrijven als tijdloos, elegant bruut en robuust. Stuk voor stuk zijn het een unieke of kleinschalig geproduceerde kunstwerkjes die haar waarden perfect reflecteren: duurzaamheid, passie, durf en een stevige no-nonsenseaanpak. Ze houdt van werken met massief zilver, 18 karaat goud, edelstenen en keramiek. Oud goud geeft ze een tweede leven.

Haar atelier is gelegen in Merchtem waar ze de B&B Puurnatuur uitbaat. Een oase van rust op een steenworp van de drukke hoofdstad.       

Dominique zou echter Dominique niet zijn als daarmee de kous af was. Deze creatieve duizendpoot volgt momenteel ook opleidingen als pottenbakster en beeldhouwster. Deze energieke dame laat zeker nog van zich horen!